Knorremurchten

Knorremurchten

Knorremurchten

Een knorremurcht is een wezen die in de schaduw leeft en altijd hongerig is naar ongehoorzame kinderen.

Het zijn de knorremurchten, ik weet het zeker! zei papa op een dag toen ze plotseling een vreemd maar niet echt eng geluid hoorden. Nu moet je weten dat niet alleen kinderen de knorremurchten moeten vrezen maar ook volwassenen moeten enigszins op hun hoede zijn!

knorremurchtZe zijn niet echt groot, zo groot als een rat ongeveer en hebben ruig, donker tot zwart vettig haar en roodbruine oogjes die je zo kunnen aanstaren dat je er zenuwachtig van wordt! De grootte en het uiterlijk doet het hem niet, wel dat ze met zeer veel tegelijk kunnen komen!

In het bos, moet je weten, leven namelijk niet alleen konijntjes en hertjes maar dus ook de knorremurchten! Zonder het te weten heb je vast en zeker wel eens een knorremurcht ei gezien en gedacht dat het een Zwartwordende Stuifzwam – (Lycoperdon nigrescens zoals je wilt..) was. Misschien wel, het is moeilijk om het verschil te zien!

Maar niet alleen in het bos zijn de knorremurchten! Hoogstwaarschijnlijk zijn ze dichterbij dan je nu denkt! Bij je onder de vloer of in de kelder, misschien op zolder of zelfs onder de bank! Er is een ding zeker en dat is dat wanneer je kinderen hebt of jij zelf een kind bent er altijd meer knorremurchten in de buurt zijn!

Maak je maar geen zorgen, als je braaf bent en goed luistert zijn ze er wel maar zul je nooit weten dat ze echt bestaan!

Weltrusten!

Comments are closed.